voorwoord

van de redactie

Na de positieve reacties op de eerste uitgave van ons digitale magazine, zijn we als redactie vol goede moed verder gegaan om een nieuw magazine te maken. Door Corona heeft dit helaas iets langer geduurd dan gepland, maar dit is wat ons betreft eigenlijk wel een mooi moment om weer een magazine uit te geven.

Doordat de coronapandemie eindelijk zo'n beetje voorbij is, staan we namelijk aan de vooravond van een nieuw en actief gildeseizoen. Op 27 april starten we met Koningsdag. Het Sint Jansfeest in Neerlangel staat natuurlijk weer op de agenda en in de Kring Land van Cuijk zijn twee gildedagen gepland. En als klap op de vuurpijl reizen we in augustus af naar Deinze in Belgiƫ, waar het Europees Schutterstreffen zal plaatsvinden. Met tussendoor nog wat kleinere activiteiten, waaronder ook een feestje voor drie jubilerende gildebroeders, zullen we het seizoen op 4 december weer afsluiten met de Teerdag.

We hebben dus veel om naar uit te kijken. Om alvast in de stemming te komen, nu dan dus het tweede nummer van ons magazine 'barbara'.

De coverfoto heeft trouwens geen speciale betekenis. We vonden het gewoon een schitterende foto met het gilde nog in de oude pakken tussen de mooie Ravensteinse gevels. Het gilde ging hier trouwens op pad om enkele jubilarissen uit te halen.

Veel leesplezier