dagkoningschieten 1980

even sjouwen

Het vogelschieten vindt al jaren plaats op de Bovenbleek. En al die tijd blijft het lastig om de Bovenbleek autovrij te krijgen. Dat die auto's daar beter niet kunnen blijven staan, bleek wel toen Brabants Dagblad fotograaf Paul van der Werff zijn auto vlak bij de boom had geparkeerd. Er werd nog tegen hem gezegd dat hij de auto beter weg kon zetten, maar hij was van mening dat het wel los zou lopen. Hij had hem beter niet kunnen laten staan, want vlak daarna sloeg een afketsende kogel een flinke deuk in zijn motorkap.

Op de foto uit 1980 zie je dat onze gildebroeders de beroerste niet zijn. Deze auto stond recht onder de boom en dus echt op de verkeerde plek. Daar zou hij de dag niet schadevrij doorkomen. Met vereende krachten werd de wagen op veilige afstand van de schutsboom gezet.

Op de foto staan (van links naar rechts) John Bervoets, Sjef de Klein, Ben Kuipers, Frits van Leur en Louis Busch herkenbaar in beeld. Weet jij wie de andere drie zijn? Stuur voor 26 april 2022 een mailtje met de namen naar de redactie (redactie@sintbarbaragilde.nl) en maak kans op een mooi bierpakket van Stadsbrouwerij Wilskracht uit Ravenstein.

(gildebroeders en gildezusters van het Sint Barbara Gilde zijn uitgesloten van deelname)