burgerkoning

Friso Peters

In 2008 was hij al eens (carnavals)prins van ons mooie Ravenstein. En een prins kan uiteindelijk Koning worden. Friso wist dat in 2019 voor elkaar te krijgen, toen hij zich op Koningsdag tot Burgerkoning schoot. Maar Friso is niet de enige die dat voor elkaar wist te krijgen. Ook Arnold van Zanten, Jan Urselmann, Michiel Beerens en Nico Arnts waren ooit Stadsprins en zijn ook Burgerkoning geweest.

Maar wat het bij Friso zo bijzonder maakt, is het feit dat hij al drie jaar Burgerkoning is, waar al zijn voorgangers maar één jaar van dat voorrecht mochten genieten. Niet dat hij er veel aan heeft gehad, want door de Corona zijn er geen activiteiten geweest waar hij als Burgerkoning voor de dag had kunnen komen. Maar toch!

Zeker is dat het einde van zijn Koningsschap in zicht komt. Op 27 april zal het Burgerkoningschieten naar verwachting eindelijk weer kunnen plaatsvinden. Friso kan daarbij niet aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen. We zijn benieuwd wie Friso van zijn troon weet te schieten.