voorwoord

van de redactie

Daar is hij dan, het eerste digitale magazine van het Sint Barbara Gilde uit Ravenstein, met de verrassende naam "barbara".

We zijn al een tijdje bezig met onze toekomst. Door alle corona-perikelen heeft het een en ander wat vertraging opgelopen. Ondermeer al twee jaar op rij geen burgerkoningschieten en ook het 3-jaarlijkse schieten om de titel 'gildekoning' moest worden uitgesteld. Maar op 18 juli jongstleden was er eindelijk de mogelijkheid om weer eens in het openbaar aan te treden. In onze nieuwe kostuums nog wel, zoals mooi te zien is op de coverfoto. Kostuums die meer van deze tijd zijn, want als gilde realiseren we ons ook dat we niet moeten vergeten om met de tijd mee te gaan.

Ook binnen het bestuur heeft vernieuwing plaatsgevonden. Harm Guelen is sinds kort onze hoofdman, Willem Hamers de penningmeester en Vincent Verbraak was al even secretaris en blijft dat nog een tijdje doen.

Eén van de andere vernieuwingen is dit online magazine, met korte, vlot leesbare artikelen. Geen papieren magazine of nieuwsbrief. Daar zit de moderne mens niet meer op te wachten en bovendien is dat niet duurzaam. Vandaar deze digitale versie. We hopen het magazine minimaal tweemaal per jaar uit te brengen.

In deze eerste uitgave kijken we onder andere nog even terug op het Koningschieten dat ook op 18 juli heeft plaatsgevonden. Maar ook doet direct een eerste vaste rubriek zijn intrede: terugblik op een historische gebeurtenis. In deze editie kijken we terug op de gildedag die in 1935 in Ravenstein plaatsvond.

We zijn benieuwd of we een mooi en leuk magazine hebben gemaakt. Schroom dus niet om je ervaring met ons te delen. Uiteraard staan we open voor suggesties van de lezers. Je kunt reageren door een mailtje te sturen naar redactie@sintbarbaragilde.nl.

Veel leesplezier