28-04-2023

Op Koningsdag vonden zoals gebruikelijk weer de verschillende schietwedstrijden plaats. Het resulteerde in een nieuwe Burgerkoning, Burgerprinses en Dagkoning.

In de middag verzamelde het gilde en aftredend Burgerkoning Guido van IJzendoorn zich op de Markt. Eerst werd het kanon afgeschoten ter ere van Koning Willem Alexander, waarna iedereen zich op ging maken voor de schietwedstrijden.

Bij het gilde werd flink doorgeschoten en raak ook. Harm Guelen had echter een sterke 'vogel' gemaakt die niet zomaar naar beneden kwam. Uiteindelijk was het Willem Hamers die met het 156e schot de 'vogel' liet capituleren.

Zo'n dertig burgers hadden hun zinnen gezet op de titel 'Burgerkoning'. Toen het houten blok na ruim 200 schoten schuin in de schutsboom kwam te hangen, nam de spanning toe. Bij sommige schutters resulteerde die spanning in een complete misser. Anderen wisten het hout goed te raken, maar de 'vogel' wilde nog niet vallen. Totdat Patrick Suppers aan de beurt was. Met het 216e schot raakte hij het blok op de juiste plek, waarna het uit de boom viel.

De jeugd schiet al enkele jaren met een lasergeweer om de titel Burgerprins of Burgerprinses. Een flink aantal kinderen wist de finale te halen. In de finale wist Sofie Hamers de meeste rake schoten te produceren, zodat zij een jaar lang Burgerprinses is.

(klik op de foto's voor een vergroting)