De winnaars

De dagwinnaars, v.l.n.r. dagkoningen Jun Swagemakers en Henk Eikhout en burgerkoning Dirk Megens.

Overvendelen

Het overvendelen van de winnaars door vaandrig Martien Megens.

27-06-2018

Op 24 juni 2018 was het Sint Barbara Gilde weer paraat bij het Sint Jansfeest in Neerlangel. De "Eer van Langel" stond weer op het spel.

De feestdag begint altijd met het escorteren van de voorgangers van de Heilige mis, die altijd in de buitenlucht plaatsvindt. Na de dienst even bijkomen met een bakje koffie en een broodje, waarna het vogelschieten kon beginnen.

In Neerlangel wordt altijd op drie verschillende vogels geschoten. De vogels leken dit jaar wel van gehard staal. De vogel voor het Sint Barbara Gilde legde na 154 schoten eindelijk als eerste het loodje. Henk Eikhout wist daarmee zijn eerste prijs binnen te halen en dan nog wel de "Eer van Langel". De vogel voor de burgers brak uiteindelijk door het 229e schot van Dirk Megens. In eerste instantie bleef het hout met een takje aan de boom bungelen, waarna Dirk zich teleurgesteld omdraaide. Een ferme windvlaag hielp hem echter, waardoor de vogel alsnog naar beneden tuimelde. De vogel voor het Sint Jansgilde was nog taaier, maar met het 242e schot was het Jun Swagemakers die het blok hout toch naar beneden wist te schieten. Na het omhangen van het bijbehorende prijzenzilver, overvendelen en de vendelgroet was het nog tot laat in de middag een gezellig feest onder de eikenbomen in Neerlangel.

Volgend jaar zijn we uiteraard zeker weer van de partij.