Koningen en prins Koningsdag 2018

Dagkoning Martin Jan van Mourik, Burgerprins Ravi Tijssen en Burgerkoning Nico Arnts

(klik op de foto voor de hele serie)

29-04-2018

Op Koningsdag werd als vanouds weer geschoten om de titels dagkoning, burgerkoning en burgerprins(es). Het nieuwe lasergeweer werd deze feestdag officieel in gebruik genomen. Dit lasergeweer kon aangeschaft worden door bijdragen van het Legaat van Cooth, de Dorpsraad, het Loterijfonds en Ondernemers Belang Ravenstein.

Nadat met het kanon een saluutschot ter ere van Koning Willem-Alexander was afgeschoten, konden de schietwedstrijden op De Bleek starten. Bij de burgers waren er 30 personen die wel zin hadden om een jaar lang de titel van Burgerkoning te mogen dragen.

Beschermheer Martin Jan van Mourik was de gelukkige die na 118 schoten de vogel van het Sint Barbaragilde naar beneden haalde. Bij de burgers was het Nico Arnts die zich tot burgerkoning schoot met het respectabele aantal van 215 schoten. Bij de jeugd leverde het laserschieten een spannende finale op. Bram van Schijndel en Ravi Tijssen wisten in de eerste ronde van de finale, net als in de voorronde, alle doelen raak te schieten. Na het vergroten van de moeilijkheidsgraad wist Ravi één keer meer raak te schieten dan Bram. Ravi Tijssen is daarmee de nieuwe burgerprins van Ravenstein.

De nieuwe koningen kregen het bij de titel horende zilver omgehangen en de nieuwe jeugdprins kreeg een mooie onderscheiding en beker. Na de huldiging, vendelgroet en erewijn was het nog lang een gezellig feest op De Bleek.